Ezzel a rafinériát el is árultam, mert ha nem jó minőségű az alapanyag akkor nem lehet jó amit készítünk.
A pergamen hatás elkerülésére a hártyalapok minden oldalát olajjal meglocsolom.
Ennél a friss tésztánál még nem találkoztam a hajtás mellett töréssel!
ZÖLDSÉGES RÉTES VIRSLIVEL:
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 2 db virsli rudanként
- 10 dkg tejszínes krémsajt rudanként
- 20 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 10 dkg csemege kukorica
- 1 picike lilahagyma
- só, bors, curry,
- olívaolaj
- A tetejére:
- tej
- szezámmag
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, mehetnek rá a zöldségek, fűszerezzük, majd fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk. Amíg a tésztát előkészítjük, el is készül.
A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, az elejére halmozzuk a zöldségeket, rányomjuk egy csíkban a krémsajtot, ráhelyezzük a virsliket, összegöngyöljük, mehet a tepsibe.
Pár helyen szurkáljuk meg a tetejét, majd egy korty tejjel lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. 200 fokon 20 percig sütjük, langyosan szeleteljük.
A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, az elejére halmozzuk a zöldségeket, rányomjuk egy csíkban a krémsajtot, ráhelyezzük a virsliket, összegöngyöljük, mehet a tepsibe.
Pár helyen szurkáljuk meg a tetejét, majd egy korty tejjel lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. 200 fokon 20 percig sütjük, langyosan szeleteljük.
MEGGYES TÚRÓS RÉTES:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os)
- 50 dkg tehéntúró
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A túrót a cukrokkal, a tojással, a pudingporral és a citromhéjjal elkeverjük.
A leveles tésztát kitekerjük a zsírpapírral együtt, majd a közepére kanalazzuk a túrós tölteléket, a meggybefőttről leöntjük a levet, és a meggyszemeket szépen elrendezzük a túrón, a két oldalát egymásra hajtjuk, megnedvesítjük, hogy jobban tapadjon, majd a zsírpapírral együtt átemeljük egy nagy tepsibe.
Előmelegített 220 fokos sütőben szép pirosra sütjük (kb. 22 perc).
KÁPOSZTÁS RÉTES:
Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
só, cukor,
őrölt bors,
olaj
tojás a tetejére
Elkészítés:
A káposztát lereszelem, besózom és lefedve pár órát állni hagyom, majd kinyomkodom.
Egy edényben olajon cukrot karamellizálok, mennyiséget azért nem írok, mert függ a káposzta mennyiségétől és attól, hogy édesebben vagy sósabban szeretjük. Erre szórom a kinyomkodott káposztát, borsozom, kevergetem majd leveszem a lángot és lassú tűzön, fedő alatt puhára párolom.
A friss leveles tésztát zsír papírral együtt kitekerjük, az egyik széléhez halmozzuk a tölteléket, betekerjük, a végeit nem zárom le, hogy a gőzök ott távozhassanak, a tojást felverem és megkenem vele a tetejét, hogy szép fényes legyen.
Előmelegített 220 C fokos sütőben megsütjük, 20-25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése