Kuktában készült, hogy ne kelljen 3 órát főzni, - mert időm az nincs ennyi- , de ettől függetlenül kellemes lett a végeredmény.
Burgundi marhalábszár |
BURGUNDI MARHALÁBSZÁR :
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár, megtisztítva
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 kg gomba negyedelve
0,7 kg sárgarépa falatokra vágva
0,2 kg kockázott bacon
olaj
őrölt babérlevél
őrölt színes bors
rozmaring
kakukkfű
3 evőkanál paradicsompüré
só
chili paprika
0,6 dl testes vörösbor
Elkészítés: Kuktában megpirítom a bacont, majd kiszedem és a felkockázott, megtisztított marhalábszárt lisztben megforgatom és a kisült zsírban megpirítom.
pár perc forralás után kerül rá a teteje a kuktának |
Ezután adom hozzá a a hagymát és a fokhagymát, tovább pirítom, majd jöhet a többi hozzávaló, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, sárgarépa, paradicsompüré. Fűszerezem ízlés szerint, hozzáöntök majdnem egy egész üveg testes vörösbort.
Forralom egy pár percet, majd lezárom és 50 percet főzöm a kuktában.
Krumplipürével tálalom.
MEGGYES-SZILVÁS TARKA PISKÓTA:
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 dl tej
só
1 csomag sütőpor
1 üveg magozott meggybefőtt
pár szem felezett szilva
Elkészítés: Egy tálban az egész tojásokat a cukorral 10 percen át keverem géppel. Ezután hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd elfelezem a tésztát és az egyik feléhez még hozzáadom a kakaóport és a tejet. Kicsit elkeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe először a kakaós piskótát, majd a sárga piskótát öntöm, elsimítom és kirakom a gyümölcs szemekkel.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.