Most viszont összejött, úgyhogy nagy izgalommal kezdtünk neki és a net-en keresgéltünk egy jó recept után. Többfélét is találtunk ,végül a szalonnával tűzdelt mellett döntöttünk.
BACON SZALONNÁVAL TŰZDELT SÜLLŐ:
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg süllő
- baconszeletek
- fokhagyma
- durvára darált színes bors
- kakukkfű
- borsikafű
- só
- olaj
Elkészítés:
A süllőt megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk.
A fűszereket olajban elkeverjük, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A halat ujjnyi távolságokban beirdaljuk, besózzuk. Ezután belülről bekenjük a fűszeres olajjal, a bevágásokba pedig vékony szalonnacsíkokat és fokhagymaszeleteket dugunk. Az egészet egy szalonnacsíkokkal bélelt tepsibe helyezzük, a belső üreget alufólia gombóccal kitömjük, majd álló helyzetbe fordítjuk, és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután a fóliát lehúzva, további 10 percig pirítjuk.
Sült krumplival és vajas rozmaringos zöldségekkel tálaljuk.
Sült krumplival és vajas rozmaringos zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése