2014. 07. 08.

CUKKINI LEPÉNY, CSÜLKÖS PACAL ÉS GOMBÁS-RESZTELT-MÁJ,

Holnap hajnalba nyaralni megyünk, így gyorsan felteszem az elmúlt napokban készült étkeket:)
Hoppá, nem mentem nyaralni:-( Hát ez így sikerült.
hőség van, alszik a fél csapat:)

Arra, hogy csülkös pacal, arra azt gondoltam, hogy ilyen étel nincs is:) De a volt párom bizonygatta, hogy de bizony van és meg is csinálta, így én már csak a receptet osztom meg veletek,enni nem ettem belőle:)

CSÜLKÖS PACAL:
Hozzávalók:
0,7 kg csontozott sertés csülök
0,7 kg pacal, csíkozva
2 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2  db babérlevél
majoránna

őrölt bors
fűszerpaprika
1-1,5 dl bor (vörösbor volt itthon)

Elkészítés:
A csíkokra vágott pacalt a hagymás alapon 1,5 órát főzzük, közben ha szükséges vizet adunk alá, ezután adjuk hozzá a kockákra vágott csülköt, fűszerezzük ízlés szerint, majd lefedve újabb 1,5 órát főzzük.
A végén egy kis bor is került bele, akkor amikor a levét már elfőtte.

Főtt, zsírban megforgatott petrezselymes burgonyával került tányérra.




A cukkini lepényre meg úgy került sor, hogy az aranyos szomszédunktól kaptam jó pár cukkinit és mivel grilleztünk már eleget,  más ötletem nem lévén csináltam egy tócsni szerű lepényt belőle.

CUKKINI LEPÉNYKE VAGY TÓCSNI:
Hozzávalók:
1-2 cukkini, hámozva, reszelve
1 kis fej vöröshagyma
2- 3 db nyers burgonya, reszelve
1-2 tojás
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 evőkanál liszt

bors
kapor
petrezselyem levél
olaj

Elkészítés: A vöröshagymát is lereszelem és egy tálban minden hozzávalót összekeverek.
Kanalazható állagú legyen.
Egy serpenyőbe olajat hevítek, majd ebbe teszek 1-1 kanállal, lelapítom a tetejét és mindkét oldalát pirosra sütöm, mint  a tócsninak.
Tejfölben elkeverek 1-2 gerezd reszelt fokhagymát és azt kínálom mellé.





GOMBÁS-RESZTELT MÁJ:
Hozzávalók:
40 dkg gomba
60 dkg csirke máj
3 db vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
majoranna,
só,
őrölt bors
fűszerpaprika

Elkészítés: 2 serpenyőbe készítem. Az egyikben kisütöm a csíkokra vágott májat, majd leszűröm és hozzáadom a lecsós gombához.
A másikban megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot és végül a gombát is. Hagyom párolódni, majd amikor a levét elfőtte, akkor belekeverem a kisütött májat.

Főtt burgonyával tálalom.





A resztelt májat pedig azért dúsítottam gombával, mert illik hozzá, illetve ugyan hogy tettem volna fel, ha nem változtatok rajta valamit?:):)