Persze az ízéből semmit nem veszít, ha nem szabadban készítjük legfeljebb a hangulatából hiányzik valami.:))
ROSTON SÜLT CSIRKEMELL KUKORICA TÓCSNIVAL:
Hozzávalók:
- csirkemellfilé (fejenként 1/2 mell)
- 1 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kk. kakukkfű
- 1 kk. durvára darált színes bors
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 cm friss gyömbér reszelve
- A vegyes salátához:
- 1 db kígyóuborka
- 4 db paradicsom
- 2 db paprika
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál oregánó
- 3 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál ecet
A kukoricás tócsnihoz:
- 40 dkg kukorica konzerv, 3 tojás
- 2 db közepes méretű burgonya, só,
- 15 dkg liszt, cayenne bors (őrölt chili), őrölt bors,1 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma ,olaj,
Elkészítés:
A csirkemellet előkészítjük: megmossuk, elfelezzük, és olívaolaj, só, reszelt fokhagyma, reszelt gyömbér, szójaszósz keverékéből készített pácba tesszük 1 órára. Lefedjük és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a vegyes salátát: az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, állni hagyjuk. Fél óra múlva a levét leöntjük róla, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, végül ecetes cukros salátalevet öntünk rá, és oregánóval meghintjük.
Elkészítjük a vegyes salátát: az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, állni hagyjuk. Fél óra múlva a levét leöntjük róla, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, végül ecetes cukros salátalevet öntünk rá, és oregánóval meghintjük.
Elkészítjük a kukorica tócsnit:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.
Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A pácolt csirkemellet elővesszük, a rostsütőre nagyon kevés olajat kenünk, és a hússzeleteket magas hőmérsékleten, nem mozgatva, csak megfordítva, mindkét oldalát megsütjük.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése