Hasonló a palacsintához és bármivel tölthetjük amit a családunk szeret.
TORTILLA HÁZILAG BAZSALIKOMMAL:
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3-4 dl langyos víz (amennyit felvesz)
- só
- friss bazsalikom( apróra vágva)
- szódabikarbóna
- 1,2 dl olaj
- A sütéshez:
- kevés olaj
Egy nagyobb tálba rakjuk a hozzávalókat. Ráöntjük a langyos vizet, és pár perc alatt összekeverjük, nem kell géppel, mert hamar megvan. Addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától és egy ruganyos tésztát kapunk. Pihentetés nélkül az asztalon kisodorjuk, majd fél zsemle méretű gombócokra vagdaljuk (kb. 8 nagy vagy több kisebb lesz belőle).
Előmelegítjük a legnagyobb palacsintasütőt (még jobb, ha nagyméretű elektromos sütőt) 200 fokra.
Előmelegítjük a legnagyobb palacsintasütőt (még jobb, ha nagyméretű elektromos sütőt) 200 fokra.
Bármivel megtölthetjük, amit szeretünk, sült hús csíkokkal, zöldsalátákkal, egyéb kész salátákkal, rántott hús csíkokkal, sajttal, babbal, stb. Az öntet is bármi lehet, amit szeretünk.
TORTILLA CSÍPŐS CSIRKEMELL CSÍKOKKAL, ZÖLDSALÁTÁVAL:
Hozzávalók:
- tortilla lapok
- 2 db csirkemell
- A páchoz:
- 1 dl tejszín
- 1 dl olaj
- darált chili
- só
- curry por
- csípős fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- A bundához:
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- A salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 db paradicsom
- Az öntethez:
- tartármártás (majonéz, tejföl, mustár, ecet, cukor, bors, só)
- csípős szósz (készen kapható)
Elkészítés:
A csirkemellet vékony, de hosszú csíkokra vágjuk, lehetőleg 8 vagy 16 csíkra. A pácot összeállítjuk, a húscsíkokat beleforgatjuk, majd lefedve a hűtőben pihentetjük pár órát.
A zsemlemorzsát a szezámmaggal fele-fele arányban összekeverjük, és a pácléből kivett húscsíkokat megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük.
A zöldsalátához a jégsalátát hosszúkás, vékony csíkokra, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk.
A tortilla lapokat felmelegítjük, mindegyik közepére húscsíkot és zöldsalátát teszünk, feltekerjük, majd tartárral és esetleg csípős szósszal kínáljuk.
A csirkemellet vékony, de hosszú csíkokra vágjuk, lehetőleg 8 vagy 16 csíkra. A pácot összeállítjuk, a húscsíkokat beleforgatjuk, majd lefedve a hűtőben pihentetjük pár órát.
A zöldsalátához a jégsalátát hosszúkás, vékony csíkokra, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk.
A tortilla lapokat felmelegítjük, mindegyik közepére húscsíkot és zöldsalátát teszünk, feltekerjük, majd tartárral és esetleg csípős szósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése