2011. 07. 12.

SÁRGABARACKOS MEGGYES SÜTI

Ez a süti nagyon gyorsan összeállítható és minden idénynek megfelelő gyümölccsel megpakolható.
A tészta egy alap kevert tészta. A tésztában a liszt mennyiségét amennyivel csökkentjük , annyi egyéb anyaggal keverhető pl. mákkal, dióval, kakaóval, búzadarával, kókusszal, hogy változatosabb legyen.

SÁRGABARACKOS MEGGYLEKVÁROS SÜTI:
Hozzávalók:
4 db tojás
5 evőkanál cukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
20 dkg ráma margarin
1 kk. őrölt fahéj
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 kg sárgabarack
házi meggylekvár









Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájákat a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jó habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt és tovább keverem, végül beleszórom a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat.



Egy közepes méretű tepsit 32 x 35 cm-es, kibélelek sütőpapírral és ebbe kanalazom a tésztát, elsimítom.
A sárgabarackot kimagozom, elfelezem és szépen sorban a tésztára helyezem. A köztes részbe darabos házi meggylekvárt (ezt főztem be a múlt héten) pottyantok.



A sütőt előmelegítem 160 C fokra és kb. 50 percig sütöm.



Elkészítés: 1,2 óra
Nehézségi fok:nagyon könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése