FŰSZERES TARJA SZELETEK SÜTŐZACSKÓBA SÜTVE:
Hozzávalók:
csont nélküli szeletelt tarja
pác:
2 dl olaj
5 gerezd reszelt fokhagyma
1 ujjnyi reszelt gyömbér
őrölt kömény, ízlés szerint
durvára darált színes bors, ízlés szerint
paradicsompüré, ízlés szerint 1-2 kanállal
méz, ízlés szerint 1-2 kanállal
só
grill fűszerkeverék, ízlés szerint
2-3 db vöröshagyma
Elkészítés: Egy tálban a pác hozzávalóit összekeverem, a húst jól beleforgatom, majd lefedem és másnapig a hűtőbe teszem.
Másnap a páccal együtt sütőzacskóba öntöm, 2-3 db vöröshagymát vastagon felszeletelve, alárakok , a zacskót lezárom, megszurkálom, hogy a gőzök távozni tudjanak, majd 200 C fokon 1 órát sütöm.
Ez idő alatt isteni porhanyósra sül:)
Apró újburgonyát és rizi-bizit kínáltam mellé. Az újburgonyát, dörzsöléses tisztítás után sós forró vízbe, 2-3 percet forralom, majd olajon megpirítom minden oldalát.