2011. 07. 06.

RÉPATORTA GAZDAGON

Répatorta. Ez csak egy elnevezés, ráadásul nem szerencsés mert aki meghallja és még nem evett az ezután sem akar enni. Pedig a répa benne nem érezhető csak a tészta nedvesítésére szolgál. Mint ahogy az almatortába a reszelt alma is. Általában télen szoktam sütni nem is tudom miért, talán a fűszerezése miatt:))

Ez a répatorta mindenkinek fog ízleni,lássunk neki:

RÉPATORTA ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL, MARCIPÁNNAL:
Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 kanál méz
  • 6 kanál teljes kiőrlésű  búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 1/2 kávéskanál őrölt kardamom
  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg durvára tört dió
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg fehér marcipán
  • pici cukor
  • pici só
Elkészítés:

A répákat megpucolom és lereszelem. A tojásokat szétválasztom, kevés cukorral és pici sóval a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót mind összekeverem egy tálban, végül a tojáshabot is beleforgalom, ragacsos massza lesz. Alufóliával kibélelt közepes tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöm. Tűpróbával ellenörzöm, hogy megsült-e. A tepsiben hagyom kihűlni.


A marcinánt porcukorral megszórt asztalon kinyújtom egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi mérete, kiborítom a tepsiből egy tálcára a tésztát, és ráemelem nyújtófával a marcipánt. Nedves kézzel ráigazítom, és még ekkor bejelölöm a szeletek nagyságát, majd hűtőben pihentetem.
Ne rakjunk bele több répát, mert akkor nagyon nedves lesz a tészta, aszalt gyümölcsökből lehet rakni bőven, aki szereti, csokidarabokat is vághat bele, fehéret, sötétet egyaránt.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése