Ha Ő is sárgabarack akkor én is sárgabarack, hiszen most van a szezonja, ilyenkor kell sütni-főzni:)
Ma készült belőle egy sárgabarack leves és a következő süti.
sárgabarackos-mákos-linzer-piskóta |
megsült |
az elősütött linzertésztát lekvárral megkenem |
linzerhez:
1 tojás
12 dkg vaj
18 dkg cukor
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finom liszt
só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
linzertészta, lekvár, mákos piskóta, |
pici só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
2 evőkanál darált mák
1 csomag vaníliás cukor
kevés őrölt fahéj
5 evőkanál sárgabarack lekvár
8-8 db sárgabarack, felezve, héja nélkül
Elkészítés:
kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.
Kiveszem a sütőből és sárgabarack lekvárral megkenem.
sárgabarackkal kirakom a tetejét |
Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.
Visszatolom a sütőbe és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.
amikor megsült, leveszem a karimát |
Fincsi lett:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése