Kapóra jött a kérés, mert éppen a napokban láttam a TV-ben egy jó kis egyszerű receptet. Bár ott a szakács a sütéshez párolt zöldségeket is használt, ezt most kihagyom, mert tegnap is zöldséges étel volt, viszont a halacskát úgy készítem, ahogy ott láttam.
ALASZKAI TŐKEHAL FILÉ BACONBA TEKERVE ÉS ZÖLD-FŰSZEREKKEL HINTVE:
hozzávalók 2 személyre |
2 szelet tőkehal filé
8 szelet bacon szalonna
fél citrom szeletelve
minimális só
bors
koriander levél
kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem levél
olívaolaj
1 db vöröshagyma
Körethez:
sült burgonya
Elkészítés: A tőkehal filét lemosom és meghintem az összes fűszerrel mindkét oldalát. A sóból csak nagyon keveset használok, mert a szalonna sós.
olívaolajat csurgatok rá kívül is és belül is, majd betekerem a bacon szalonnába |
Olívaolajjal meglocsolom belül is és kívül is, majd felszeletelt vöröshagymát szórok köré.
ráhajtom a sütőpapírt és mehet az előmelegített sütőbe |
Ez 20-25 percet vesz igénybe.
Sült burgonyával tálalom.
Nagyon egyszerű és hamar elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése