Tudom, hogy ezt mindenki tudja, de én most azokra is gondolok, akik most kezdenek el főzőcskézni:)
KAPROS BURGONYAFŐZELÉK, FASÍRTTAL:
Hozzávalók:
fő a krumpli |
1,5-2 kg burgonya
3-4 dl tejföl
3 db babérlevél
1 kisebb csokor kaporlevél
só
liszt
Fasírt:
30 dkg darált hús (sertés comb, de bármilyen jó)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
sülnek a kisebb fasírtok |
őrölt kömény
majoránna
só
pici mustár
fűszerpaprika
1 db áztatott, kicsavart zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés: A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé.
habarás: tejföl, liszt, meleg főzeléklé |
krumplifőzelék |
(otthon ennél sokkal nagyobb fasírtokat ettünk, de nekem a kisebbek jobban tetszenek, mert szeretem a fasírt ropogós külsejét)
Olajban kisütöm, szalvétára szedem és a főzelékkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése