natúr sertés szelet tejszínes zöldségekkel, rizzsel, |
Hozzávalók:
párolódnak a zöldségek |
fejenként 1-2 szelet sertés tarja
(vagy bármilyen más hús is jó)
só
liszt
2 dl zöldség alaplé
olaj
zöldség raguhoz:
5-6 db sárga répa
2-3 db fehér répa
1 kis fej karalábé
3 evőkanálnyi kukorica
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
sülnek a húsok |
bors
bazsalikom
3 karika citrom
1-2 db babérlevél
petrezselyem levél
liszt
olaj
köret:
3 dl rizs
petrezselyem
só
olaj
Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát.
Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van.
tejszínes zöldséges ragu |
A zöldség raguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citrom karikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel és behabarom, petrezselyem zölddel meghintem és ezzel a ragu is készen van.
Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése