2012. 07. 17.

NATÚR SERTÉSSZELET TEJSZÍNES ZÖLDSÉGEKKEL

Könnyű nyári zöldséges és húsos étel következik. Tarját használok, mert nyáron nem eszünk csirkét, de bármilyen hússal el lehet készíteni. Köretként készítek mellé rizst is, hogy kiadósabb legyen, bár  a hús a raguval finom magában is.


natúr sertés szelet tejszínes zöldségekkel, rizzsel,
NATÚR SERTÉS TARJA TEJSZÍNES ZÖLDSÉGEKKEL:
Hozzávalók:
párolódnak a zöldségek


fejenként 1-2 szelet sertés tarja
(vagy bármilyen más hús is jó)

liszt
2 dl zöldség alaplé
olaj


zöldség raguhoz:
5-6 db sárga répa
2-3 db fehér répa
1 kis fej karalábé
3 evőkanálnyi kukorica
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
sülnek a húsok

bors
bazsalikom
3 karika citrom
1-2 db babérlevél
petrezselyem levél
liszt
olaj


köret:
3 dl rizs
petrezselyem

olaj


Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát.
Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van.
tejszínes zöldséges ragu



A zöldség raguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citrom karikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel és behabarom, petrezselyem zölddel meghintem és  ezzel a ragu is készen van.

Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése