A sütin kellett gondolkodnom, mert először egy kávés-csokis-habosat szerettem volna, aztán ott volt az őszibarack is, ahhoz ugye a Guszti idei barackpálinkája, amelyik nagyon-nagyon jóra sikerült, tegnap vettem mascarponét is, azt muszáj felhasználnom, mert az a kedvencem:)
Úgyhogy kimentem a konyhába és tényleg menet közben alakult ki, hogy mit csinálok, persze azt már tudtam, hogy nem a kávés lesz, de az, hogy a tésztába teszek gyümölcsöt és kakaóport, hogy jobban látszódjon a barack, az csak ott alakult ki.
duplán őszibarackos, pálinkás, mascarponés torta |
Hozzávalók:
ott a Guszti barackpálinkája:) |
3 tojás
5 dkg puha vaj
3 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
3 db fél őszibarack konzerv szeletelve
2 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
kevés só
Krém:
2 dl habtejszín
1 db habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl házi barack pálinka
a krém összekeverve |
fél citrom reszelt héja és leve
2-3 evőkanál porcukor, ízlés szerint
pici só
őrölt fahéj
1 csomag zselatin fix
25 dkg mascarpone krémsajt
4 db fél őszibarack felkockázva
Tetejére:
3 db fél őszibarack szeletelve
pár szem málna (csak a színe miatt)
fél csomag torta zselatin
1 dl víz
Elkészítés: Először a krémet csinálom meg, hogy összeálljon, mert a piskóta az hamar megvan.
Egy tálban a tejszínhabot (32 %-os) felverem a porcukorral és a habfixálóval. Ezután belekeverem a mascarponét a pálinkát, citromlét és héját, a zselatinfixet és a baracklevet, majd ezt is kikeverem.
kakaós piskóta, barack szeletekkel, mehet a sütőbe |
megsült |
a piskóta köré karima, ebbe kerül a krém |
jöhet a díszítés |
csak egy vékony zselé kerül rá, mert nem szeretjük |
Mehet vissza a hűtőbe és mire jönnek a vendégek, már jó is lesz.
Amikor a piskóta megsült, akkor 240 C fokosra kapcsoltam a sütőt és egy gyors sajtos-leveles csigát is sütöttem, percek alatt.
Most nem 270 g-os Tante Fanny tésztát vettem 500 Ft.-ért , hanem találtam egy 500 g-os Gergely nevűt 380 Ft-ért, igaz, hogy fagyasztott, de még tegnap elővettem és a hűtőben hagytam, mire ma felhasználásra kerül, pont jó volt az állaga és mennyivel olcsóbb:)
EGYSZERŰ, SAJTKRÉMES, SAJTOS LEVES CSIGA:
Hozzávalók:
1 db tömlős natúr mackó sajt (100g)
5-7 dkg reszelt trappista sajt
só
pici liszt
500 g leveles tészta
Elkészítés: A tésztát kinyújtom, de nem téglalap formára hanem inkább hosszúra és nem túl szélesre: 45 cm x 15 cm-re. Megkenem a sajtkrémmel, megsózom és ráreszelem a sajtot. Feltekerem az egészet, mint egy vékony és hosszú tekercset, majd 1 cm-es korongokat vágok belőle.
Ezt sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és a forró sütőben szép közép barnára megsütöm.
fél kiló leveles tésztából 31 db lett |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése