császármorzsa (ezt mind megettem:) |
Hozzávalók:
1 bögre búzadara (3 dl)
1 bögre finom liszt
2 bögre tej
4 db tojás
fél citrom reszelt héja
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart belseje
pici só
kevés őrölt fahéj
1 marék aszalt áfonya
1 marék aranymazsola
vaj
Elkészítés: Egy nagyobb tálban a tejet elkeverem csomómentesre a búzadarával és a liszttel, hozzáadom, a sót, cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat végül az aszalványokat.
Lefedem és hűtőben hagyom, hogy a búzadara megszívja magát, legalább egy fél napot, de ez ma 8 órát állt:)
serpenyőben addig forgatom, amíg már nincs benne folyékony rész |
Egy nagyobb serpenyőbe vajat hevítek, ebbe öntöm a masszát és nagy lángon hagyom, hogy kéreg keletkezzen az alján. Ekkor megfordítom és addig fordítgatom, kevergetem, amíg már nem marad nedves rész benne. Ekkor előmelegített sütőbe teszem 200 C fokra és készre sütöm. Sütés közben néha kiveszem és lapáttal forgatok rajta. Akkor jó, amikor már egy picit odakapott, de nem égett meg. (kb.15 perc)
Házi baracklekvárral és porcukorral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése