Köretként jobban szeretem a krumplit mellé, de a Guszti kérésére ma kukoricás rizs lesz a körete és paradicsom saláta.
sütőzacskóban sült fűszeres oldalas |
FŰSZERES OLDALAS SÜTŐZACSKÓBAN SÜTVE:
Hozzávalók:
1,5 kg húsos oldalas
2 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
kakukkfű
majoránna
1 db sütőzacskó
köret:
3 dl rizs
3 dl kukorica
só
petrezselyemlevél
az oldalas a hagymákkal és fűszerekkel bezárva a zacsiban |
olaj
paradicsomsaláta:
7-8 db paradicsom
1 db hagyma
só ízlés szerint
zellerlevél ízlés szerint
2 evőkanál citromos olívaolaj
3 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
1 evőkanál balzsamecet
2-3 dl víz
Elkészítés: Az oldalast megmosom, lecsepegtetem és a csontok mellett feldarabolom. A hagymákat apróra vágom és beleszórom a sütőzacskóba.
Az oldalas minden oldalát megfűszerezem az összes fűszerrel, kézzel egy kissé rá is lapogatom, majd minden darabot óvatosan a kiterített hagymákra teszek.
megsült az oldalas, az utolsó pár percben a zacskót szétvágtam |
Közben elkészítem a kukoricás rizst. A rizst megmosom, lecsepegtetem és addig pirítom olajon amíg illatos nem lesz, ekkor fűszerezem sóval, petrezselyemlevéllel, hozzáadom a forró vizet és a kukoricát, lefedem, majd pár perc forralás után elzárom a lángot alatta, magától elkészül.
kukoricás rizs |
(Lila hagymával vagy póréhagymával esetleg újhagymával egy kicsit gyengédebb ízt érünk el, de most jutott eszembe a paradicsomsaláta és nem volt itthon csak vöröshagyma.)
paradicsomsaláta |
1,5 óra múlva a hús elkészült, már csak tálalni kell.
nagyon finom volt:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése