egyben sült sertéscomb, petrezselymes burgonyával |
egyben sült sertéscomb, petrezselymes burgonyával |
Hozzávalók:
a hús befűszerezve |
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db étkezési paprika
2 evőkanál zsír
fél ujjnyi friss gyömbér
curry por
só
őrölt kömény
őrölt bors
őrölt chili
majoránna
1 db sütőzacskó
köret:
petrezselymes burgonya
Elkészítés: A combot (dióját) megmosom és cérnával átkötözöm, hogy megtartsa sülés közben is a gömbölyű formáját.
Egy sütőzacskóba teszem a zsírt, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Mellé teszem a feldarabolt paprikát is.
mehet a sütőbe |
A sütőt előmelegítem 190 C fokra és 100 perc múlva ránézek a húsra. Ekkor maghőmérővel megnézem a hőmérsékletet, ami akkor jó, ha eléri a 73 C fokot.
kívül egy kicsit még sápadt ezért visszatolom a sütőbe |
amikor megsült egy 15 percet hagyom állni, utána szeletelem |
látszik a képen, hogy omlós, porhanyós de nem száraz a hús |
ezt ette a Guszti |
ezt pedig én:) |
A zsírt átszűrtem és egyrészt meglocsoltam vele a burgonyát és a húst, a maradékot pedig egy kis tálkába tettem, jó lesz majd kenyérrel. Ha gyömbér nem lett volna benne, akkor nem kellene átszűrni, de a gyömbér az állás hatására megkeseredik és úgy már nem finom.
A fűszerezése nagyon finom volt így, nem kell megijedni a currytől és a gyömbértől, nagyon harmonikus a végeredmény. A sütőzacskó meg biztosította, hogy porhanyós legyen a hús és ne száradjon ki.
Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlés