Ennek a változatnak az a lényege, hogy nem hígítom a tésztát kefirrel vagy joghurttal, hogy aztán a végén több liszttel kelljen megfogni a tésztát, hanem sok tejfölt és sok diót teszek bele, amivel egy szaftosabb, nem fojtós piskótát kapok.
Bármilyen gyümölccsel ami szereti a diót megsüthető, barackkal, szilvával, almával is, de most meggyel készítem mert ez van itthon.
meggyes-diós-zabpehelylisztes-tejfölös piskóta kocka |
MEGGYES-DIÓS-TEJFÖLÖS PISKÓTA KOCKA:
Hozzávalók:
tojásfehérjehab, magozott meggy, dió-lisztek-tojás-cukor-fahéj |
5 db tojás
450 g 20 % tejföl
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál finom liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg durvára tört dió
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj
pici só
1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot és szintén jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló és legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan.
mehet az előmelegített sütőbe |
50 perc alatt megsült |
a két fölső szeletet rögtön lemeóztam:) |
Ebédre meg csináltam rablóhúst és francia salátát, de ennek a receptjét korábban már feltettem, a keresőbe írjátok be, ha valakit érdekel:
rablóhús és francia saláta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése