gyümölcskenyér kávés csokimázzal |
gyümölcskenyér puncsmázzal |
GYÜMÖLCSKENYÉR: CSOKIVAL, ASZALVÁNYOKKAL, KÓKUSSZAL:
Hozzávalók:
4 db tojás
8 dkg vaj
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg aszalt mangó kocka
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg étcsoki kockára vágva
2 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
2 evőkanál tej
őröl fahéj
őrölt gyömbér
kevéske rumaroma
só
1 csomag sütőpor
Csokimáz:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál nescafé granulátum
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáöntöm a fűszereket, puha vajat, tejet, cukrot, citromhéjat, kókuszt és ezt is jól kikeverem géppel.
alufóliával bélelem ki, mert jobban idomul a formához |
Az őzgerinc formát alufóliával kibélelem, ebbe öntöm a tésztát, majd előmelegített 170 C fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Ezután kiborítom, a fóliát lehúzom róla és hagyom kihűlni.
A csokimázhoz a hozzávalókat egy edényben felmelegítem és ha már a cukor teljesen elolvadt benne és szép fényes, akkor rákenem a gyümölcskenyér tetejére.
GYÜMÖLCSKENYÉR PUNCSMÁZZAL:
Hozzávalók:
4 db tojás
4 dkg vaj
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
pici só
1 citrom reszelt héja
2 marék arany mazsola
2 marék papaya kocka
2 marék durvára tört dió
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
fél mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál kakaópor
2 evőkanál tej
Tetejére:
1 csomag dr Oetker puncs máz
Az elkészítés ugyanaz mint fenn, annyi a különbség, hogy amikor beleöntöm a formába hagyok egy keveset a tálban, abba keverem bele a tejet és a kakaóport és az egésznek a közepére csurgatom.
160 C fokon 55-60 percet sütöm, majd tűpróbát végzek és ha még tapad rá akkor tovább sütöm.
gyümölcskenyér puncsmázzal |
Amikor elkészült kiemelem és egy tálcára fordítom. lehúzom a fóliát és hagyom kihűlni, közben a puncsmázat kikeverem egy kevéske vízzel. Nekem sosem elég a puncsmáz semekkora tortára így most csak a tetején kenem el addig amíg el nem fogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése