A maradék gombás tölteléket toast szendvicsnek még az este megsütöttük, fincsi volt úgy is.
gombás krémsajtos palacsinta |
gombás sajtkrémes palacsinta, másképpen összehajtva |
SÓS PALACSINTA: GOMBÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL, KRÉMSAJTTAL:
sül a palacsinta, párolódik a gomba a hagymákkal |
9 db sós palacsinta
40 dkg gomba
fél szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma reszelve
só
őrölt bors
petrezselyem levél
100 g krémsajt tömlős (Mackó natúr)
5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: Hagyományos módon tejjel, 2 tojással, sóval, olajjal és liszttel palacsintatésztát keverek, amiből legalább 9 db palacsintát sütök.
A gombás töltelékhez a gombát megpucolom és vékonyan felszeletelem. Egy kisebb edényben olajon megfonnyasztom a vékony karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a szeletelt gombát, reszelt fokhagymát, petrezselyem levelet, sózom, borsozom és puhára párolom.
krémsajttal sűrítem be a megpárolódott gombás tölteléket |
Tálaláskor mindegyik palacsintába 1 evőkanál gombatölteléket rakok, háromszögre összehajtom, reszelt sajttal meghintem és friss paradicsom szeleteket kínálok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése