A Csáky rostélyosban egy lecsós tojásrántotta van a hússzeletekbe göngyölve, de a combot nem tudom olyan nagyra vágni, mert elég keskeny részt kaptam, így most vékonyabb szeleteket vágok és kettőt teszek egymásra, így töltöm meg.
A hús a végén kap majd egy tejfölös habarást, amit egy kis mustárral még pikánsabbá lehet tenni.
Csáky töltött sertés szelet gombás rizzsel |
CSÁKY TÖLTÖTT SERTÉS SZELET:
Hozzávalók:
készül a lecsó |
fejenként 2 vékony szelet sertés hús
só
őrölt kömény
liszt
a lecsóhoz:
2 db paprika
1 db erős paprika
3 db paradicsom
1 db nagyobb vöröshagyma
kevés kolozsvári szalonna
5 db tojás
olaj
só
őrölt bors
tojásos lecsó |
habaráshoz:
4 dl tejföl
liszt
4 evőkanál lecsó
fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
Elkészítés: A sertéshúst párosával vékonyra vágom és egy kissé kiklopfolom. Meghintem sóval és őrölt köménnyel.
A lecsót a hozzávalókból elkészítem, majd amikor már puha akkor 4 evőkanállal kiveszek belőle, mert ez majd a szafthoz kerül, a többihez hozzákeverem a felvert tojásokat. Addig sütöm amíg minden részén száraz lesz. Ez a töltelék.
ráhalmozom a lecsót a húsokra |
összefogom hústűvel és mivel nincs annyi, fogpiszkálóval is |
kevés olajon megpirítom mindkét oldalát a húsoknak |
hozzáadom az előzőleg kivett 4 kanálnyi lecsót és fedő alatt puhára párolom |
Ezután ízesítem mustárral, meghintem fűszerpaprikával, behabarom a tejfölben csomómentesre kevert liszttel és egyet forralok rajta.
Gombás párolt rizzsel tálalom, de nokedlival még jobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése