A fagyasztóból karajt vettem elő, de ötletem sem volt, hogy mi legyen, a lecsós szeletet nem kívánták, a rántott hús nem jó másnap és ekkor jutott eszembe, hogy mindent bele és alufóliába csomagolom, majd megsütöm. Ezzel nem kell sokat foglalkozni és még a grillezés után is kényelmesen lesz idő megsütni, főleg, hogy ma előkészítem.
A gyerek miatt most nem teszek bele brokkolit és más zöldségeket sem, de simán elbírja a gombát, kukoricát és a brokkolit is, ha szeretjük.
batyus hús |
FÓLIÁS HÚS - BATYUS HÚS:
Hozzávalók:
1 batyuhoz:
1,5 szelet karaj
2 szelet bacon szalonna
2 karika kolbász
2 karika lila hagyma
1 darabka sajt
Fűszerek:
olaj
mustár
borsikafű
bazsalikom
só
durvára darált színes bors
Elkészítés: Alufólia darabokat tépek, úgy, hogy kényelmesen beleférjenek a hússzeletek. Beolajozom az alufólia közepét.
ezt tettem a batyuba |
1-1,5 vagy 2 szelet (én 1,5 szeletet raktam bele, mert kicsinek találtam a karaj szeleteket) húst teszek a fóliákra, erre rakom a bacon szalonnát, hagymát, sajtot, kolbászt, fűszerezem és az alufóliát összezárom felül, hogy a sütés végén könnyen ki tudjam nyitni.
a 6 db batyut egy sütőtálba teszem |
70 perc után, kibontva |
uborka, paradicsom, paprika, újhagyma, salátaöntettel és citromos olívaolajjal |
Vegyes nyári salátával és párolt rizzsel kínálom.
2012.08.26. csevapcsicsa, zöldségek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése