A pogácsa az nem nagy dolog, kell bele valamilyen lisztféle, de búzaliszt is legyen benne ha keveréket használunk, zsiradék (zsír, vaj, margarin), folyadék (tej, víz, sör, tejföl, joghurt), élesztő vagy sütőpor, ízesítőanyagok (só, fűszerek, tepertő, párolt káposzta, szárított hagymák), puhítók (főtt burgonya, juhtúró, túró) és ezeknek a megfelelő arányát kell összedolgozni. Végül lehet még adni hozzá sajtot, magokat, stb.
TÚRÓS POGÁCSA SZOTYIVAL, SZEZÁM- ÉS HAJDINAPEHELLYEL, SAJTTAL:
Hozzávalók: 2 tepsihez
a hozzávalók |
30 dkg puha margarin
1 kis pohár joghurt (130 g)
0,5 kg túró
3 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 csomag száraz élesztő
5 dkg napraforgómag (pucolt)
3 evőkanál szezámpehely
3 evőkanál hajdinapehely
65-70 dkg finomliszt
2 dl langyos tej
1 mokkáskanál őrölt kömény
10 dkg tömlős tejszínes natúr krémsajt (Mackó)
Tetejére:
1 tojás
szeletelt mandula
mák
Elkészítés: Nem kell megijedni, hogy nem csak 4 összetevőből áll, mert az elkészítése nagyon egyszerű.
a tészta kelesztés előtt |
Ezután lisztezett asztalra borítom, 1,5-2 cm vastagra kinyújtom majd az egyik tepsit közepes a másik tepsit kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. /A tetejét nem rácsozom be, mert mandulával fogom meghinteni/
az apróbb pogácsákat mákkal szórtam meg |
2 méret, majd meglátom melyik a jobb |
a nagyobbat mandula lapokkal szórtam meg |
Ilyen lett a JUCI pogácsája:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése