2012. 08. 20.

GRILLEZZÜNK! CSEVAPCSICSA

Holnap megyünk grillezni, így ma már előkészülök.

csevapcsicsa, zöldségek,




a rablóhús is tökéletes a szabadban

CSEVAPCSICSA:
Hozzávalók: 3-4 főre

0,5 kg darált hús sertés
0,5 kg darált hús marha
1 db nagy vöröshagyma reszelve
4 gerezd fokhagyma reszelve
2 db tojás
2 kiskanál keményítő
4 dkg fagyos sertés zsír

durvára darált színes bors
őrölt fehér bors
3 ág citromfű levél apróra vágva
2 evőkanál citromos olívaolaj (sima is jó)
rozmaring levelek apróra vágva
őrölt kömény
1 mokkáskanál darált chili

hurkapálcák

ZÖLDSÉGEK:
1 db cukkini
50 dkg barna csiperke gomba
1 db kápia paprika
vöröshagyma
brokkoli
póréhagyma
rozmaring
bazsalikom
citromfű


SALÁTA:
1 db kígyóuborka
5 db paradicsom
póréhagyma
2-3 db paprika
2 evőkanál citromos olívaolaj
ecetes salátaöntet (ecet, cukor, víz)

citromfű levelek apróra vágva
bazsalikom

PÁCOLT OLDALAS:
oldalas feldarabolva
pác:
olívaolaj
szójaszósz
4 gerezd fokhagyma reszelve
1 vöröshagyma reszelve
3 ág citromfű apróra vágva
őrölt kömény
durvára darált színes bors
ketchup
mustár
édes chili szósz
borsikafű

Elkészítés:  Egy tálban a darált húst összekeverem a többi hozzávalóval, ízlés szerint adom hozzá a fűszereket, majd fóliával lefedem és a hűtőben hagyom állni legalább fél-egy napot.

Másnap olajozott hurkapálcákra (2 db-ra) nyomkodom és faszén parázson megsütöm. 20 db lett belőle.


A zöldségeket megpucolom, a cukkinit 1 cm-es darabokra vágom, a paprikát csíkokra, majd az összekevert olajos öntetbe forgatom. Fűszerezem és lefedve állni hagyom. Sózni csak a grilltálcán sózom meg és faszén parázson megsütöm.

pácolt oldalas, erős paprikával és fóliában sül a krumpli
A salátához a kígyóuborkát és a paprikát megpucolom, mindent felszeletelek. Először sózom és állni hagyom, majd ecetes öntettel leöntöm, fűszerezem és állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

A pácolt oldalashoz a pácot összekeverem. Az oldalas darabokat előfőzöm, majd leszűröm és jéggel gyorsan le is hűtöm. Amikor lehűlt beleforgatom a pácba, lefedem és másnap faszénparázson mázastól megsütöm.

a szomszéd Katica és Józsi, velük voltunk 2012.08.20.-án

2012.08.26.
Fóliás burgonya: fejenként 2-3 db krumplit megpucolok, forró vízbe dobom és 8-10 percig előfőzöm, majd leszűröm és amikor kihűlt alufóliába csomagolom, minden darabot előtte beolajozok és megsózom. Ezeket közvetlenül a parázsra is lehet rakni, minél tovább sül, annál finomabb:)

ez a múltkori sütés: pácolt tarja és csirke combok, fóliás burgonyával
ez pácolt strucc hús, paprikával, hagymával
grillkolbászkák, sajttal
oldalas, tarja, gomba, paprika

csevapcsicsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése