2012. 08. 16.

SÓS PALACSINTA: GOMBÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL, KRÉMSAJTTAL

Korai vacsorára készítettem ezt a könnyű palacsintát.

A maradék gombás tölteléket toast szendvicsnek még az este megsütöttük, fincsi volt úgy is.

gombás krémsajtos palacsinta


gombás sajtkrémes palacsinta, másképpen összehajtva


SÓS PALACSINTA: GOMBÁVAL, PÓRÉHAGYMÁVAL, KRÉMSAJTTAL:
sül a palacsinta, párolódik a gomba a hagymákkal
Hozzávalók:

9 db sós palacsinta

40 dkg gomba
fél szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma reszelve

őrölt bors
petrezselyem levél
100 g krémsajt tömlős (Mackó natúr)
5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés: Hagyományos módon tejjel, 2 tojással, sóval, olajjal és liszttel palacsintatésztát keverek,  amiből legalább 9 db palacsintát sütök.

A gombás töltelékhez a gombát megpucolom és vékonyan felszeletelem. Egy kisebb edényben olajon megfonnyasztom a vékony karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a szeletelt gombát, reszelt fokhagymát, petrezselyem levelet, sózom, borsozom és puhára párolom.

krémsajttal sűrítem be a megpárolódott gombás tölteléket
 Ha a levét elfőtte akkor a krémsajtot belekeverem és egyet még forralok rajta, készen is van.


Tálaláskor mindegyik palacsintába 1 evőkanál gombatölteléket rakok, háromszögre összehajtom, reszelt sajttal meghintem és friss paradicsom szeleteket kínálok mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése