csevapcsicsa, zöldségek, |
a rablóhús is tökéletes a szabadban |
CSEVAPCSICSA:
Hozzávalók: 3-4 főre
0,5 kg darált hús sertés
0,5 kg darált hús marha
1 db nagy vöröshagyma reszelve
4 gerezd fokhagyma reszelve
2 db tojás
2 kiskanál keményítő
4 dkg fagyos sertés zsír
só
durvára darált színes bors
őrölt fehér bors
3 ág citromfű levél apróra vágva
2 evőkanál citromos olívaolaj (sima is jó)
rozmaring levelek apróra vágva
őrölt kömény
1 mokkáskanál darált chili
hurkapálcák
ZÖLDSÉGEK:
1 db cukkini
50 dkg barna csiperke gomba
1 db kápia paprika
vöröshagyma
brokkoli
póréhagyma
rozmaring
bazsalikom
citromfű
SALÁTA:
1 db kígyóuborka
5 db paradicsom
póréhagyma
2-3 db paprika
2 evőkanál citromos olívaolaj
ecetes salátaöntet (ecet, cukor, víz)
só
citromfű levelek apróra vágva
bazsalikom
PÁCOLT OLDALAS:
oldalas feldarabolva
pác:
olívaolaj
szójaszósz
4 gerezd fokhagyma reszelve
1 vöröshagyma reszelve
3 ág citromfű apróra vágva
őrölt kömény
durvára darált színes bors
ketchup
mustár
édes chili szósz
borsikafű
Elkészítés: Egy tálban a darált húst összekeverem a többi hozzávalóval, ízlés szerint adom hozzá a fűszereket, majd fóliával lefedem és a hűtőben hagyom állni legalább fél-egy napot.
Másnap olajozott hurkapálcákra (2 db-ra) nyomkodom és faszén parázson megsütöm. 20 db lett belőle.
A zöldségeket megpucolom, a cukkinit 1 cm-es darabokra vágom, a paprikát csíkokra, majd az összekevert olajos öntetbe forgatom. Fűszerezem és lefedve állni hagyom. Sózni csak a grilltálcán sózom meg és faszén parázson megsütöm.
pácolt oldalas, erős paprikával és fóliában sül a krumpli |
A pácolt oldalashoz a pácot összekeverem. Az oldalas darabokat előfőzöm, majd leszűröm és jéggel gyorsan le is hűtöm. Amikor lehűlt beleforgatom a pácba, lefedem és másnap faszénparázson mázastól megsütöm.
a szomszéd Katica és Józsi, velük voltunk 2012.08.20.-án |
2012.08.26. |
ez a múltkori sütés: pácolt tarja és csirke combok, fóliás burgonyával |
ez pácolt strucc hús, paprikával, hagymával |
grillkolbászkák, sajttal |
oldalas, tarja, gomba, paprika |
csevapcsicsa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése