2012. 05. 13.

PILÁF SERTÉSHÚSSAL, ZÖLDSÉGEKKEL, GOMBÁVAL

A piláf az olyan mint a rizses hús, csak tőlünk keletre egy picit máshogyan ízesítik. Bárányhússal csinálják a törökök, de mi nem szeretjük a bárányhúst, lehet csirkével vagy bármilyen hússal készíteni.
Rengeteg zöldséggel variálható.

A fűszerezése és a sok zöldség miatt, nagyon jó a gyomornak, könnyen emészthető. (Ez most fontos, mert tegnap éjjel megint epegörcsöm volt )


sertéshúsos piláf, zöldségekkel, gombával


PILÁF SERTÉSHÚSSAL, ZÖLDSÉGEKKEL, GOMBÁVAL:
Hozzávalók:
40 dkg sertés tarja vékony csíkokra vágva
a rizs kivételével itt már minden benne van
1 db cukkini
5 db gomba
3 db zsenge karalábé
5 db új sárgarépa
2 db új fehérrépa
4-5 szál újhagyma felkarikázva
4-5 gerezd fokhagyma reszelve
1 ujjnyi gyömbér reszelve
olaj
szójaszósz
durvára darált színes bors
kurkuma ízlés szerint

3 dl rizs


Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben a hús csíkokat hirtelen megsütöm, ezután kevés vizet aláöntve, lefedem és puhára párolom.

Ez idő alatt a zöldségeket vékony csíkokra vágom, a gombát felszeletelem, a cukkinit szintén vékonyabb csíkokra vágom.



Fél óra múlva a hús már elfőtte a levét, ekkor hozzáadom  a karalábét, répákat, gombát, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, meglocsolom szójaszósszal, sózom, borsozom, kurkumával meghintem, majd újból lefedem és hagyom párolódni a zöldségeket a hússal.

A rizst megmosom, lecsöpögtetem, majd 5-6 perc párolás után először a cukkinit adom hozzá, majd a rizst is a  zöldségek után szórom, összekeverem,   majd 2 pohár vizet öntök hozzá, lefedem és kis lángon készre párolom.


"Kérek még" íze volt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése