Na de vissza a csirkéhez.
CSIRKECOMB GOMBÁS MÁRTÁSSAL, KAPROS-TÚRÓS GALUSKÁVAL:
Hozzávalók:
fejenként 1 db csirkecomb
0,5 kg gomba
1 db vörös hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
10 dkg kolozsvári szalonna
kevés erős pista
majoránna
bazsalikom
őrölt bors
fűszerpaprika
ételízesítő
fokhagymás bors
só
3 dl tejföl
kevés liszt
Galuskához:
10-15 dkg túró
2 db tojás
30 dkg liszt
só
kapor
Elkészítés: A csirkecombokat ételízesítős vízben előfőzöm kb. 20 percet. Amíg a csirke fő addig egy nagyobb serpenyőben olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és vékony csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadom a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a felszeletelt gombát. megsózom, fűszerezem ízlés szerint a majoránnával, bazsalikommal, borsokkal, egy kis csípős paprika krémmel.
20 perc után a csirke combokat átszedem a gombás serpenyőbe, felöntöm 3 dl vízzel, majd lefedve készre párolom.
túrós-kapros galuska |
A tejfölben elkeverek egy kevés lisztet és a szaftot ezzel behabarom.
A galuskához egy tálban összekeverem a túrót, tojást, lisztet, sót, kaprot majd annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas galuska tésztát kapjak. Ezt forró, sós vízbe szaggatom, kifőzöm, leszűröm, majd kevés olajon átforgatom.
Tálalom a túrós galuskát a csirkecombbal és a gombás mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése