2012. 05. 09.

CSIRKECOMB GOMBÁS MÁRTÁSSAL, KAPROS TÚRÓS GALUSKÁVAL

Tegnap éjjel megint epegörcsöm volt, 5 éjszakából ez már a 3. :-( Most már tényleg nem fogok enni, a tegnap esti görcsöt,  talán a szomszédtól kapott isteni töpörtyűs pogácsa okozhatta, mert fincsi volt és megettem vagy ötöt.

Na de vissza a csirkéhez.

CSIRKECOMB GOMBÁS MÁRTÁSSAL, KAPROS-TÚRÓS GALUSKÁVAL:
Hozzávalók:
fejenként 1 db csirkecomb
0,5 kg gomba
1 db vörös hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
10 dkg kolozsvári szalonna
kevés erős pista
majoránna
bazsalikom
őrölt bors
fűszerpaprika
ételízesítő
fokhagymás bors

3 dl tejföl
kevés liszt


Galuskához:
10-15 dkg túró
2 db tojás
30 dkg liszt

kapor


Elkészítés: A csirkecombokat ételízesítős vízben előfőzöm kb. 20 percet.  Amíg a csirke fő addig egy nagyobb serpenyőben olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és  vékony csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadom a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a felszeletelt gombát. megsózom, fűszerezem ízlés szerint a majoránnával, bazsalikommal, borsokkal, egy kis csípős paprika krémmel.



20 perc után a csirke combokat átszedem a gombás serpenyőbe, felöntöm 3 dl vízzel, majd lefedve készre párolom.

túrós-kapros galuska


A tejfölben elkeverek egy kevés lisztet és a szaftot ezzel behabarom.




A galuskához egy tálban összekeverem a túrót, tojást, lisztet, sót, kaprot majd annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas galuska tésztát kapjak. Ezt forró, sós vízbe szaggatom,  kifőzöm, leszűröm, majd kevés olajon átforgatom.



Tálalom a túrós galuskát a csirkecombbal és a gombás mártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése