Hát éppen ezért ma egy diétásabb, könnyebb étel következik, mert nem merek enni. Annyira egyszerű, hogy szinte szégyenlem feltenni, de van benne egy "ötlet", amit a tegnapi kuglóf sütés adott. Mivel elég nagy a forma, ma megpróbáltam a pipit ráhúzni, ami valamennyire sikerült is, bár inkább ülő helyzetben van, de nekem tetszik:)
tavaszi sült csirke, mediterrán zöldségkörettel, sült krumplival |
TAVASZI SÜLT CSIRKE, PROVANCE-I ZÖLDSÉGKÖRETTEL:
Hozzávalók:
kafa ez az üres tálca a kép közepén, de ezen fogom majd fűszerezni:) |
1 db vöröshagyma
olaj
Fűszerek:
fokhagymás bors
borskeverék durvára darálva
bazsalikom
só
kakukkfű
gyömbér
majoránna
Köret:
Provance-i zöldségkeverék
olaj
bazsalikom
só
burgonya
Elkészítés: A csirkét alaposan megmosom, a püspök falatját és a szárnya végét mi nem szeretjük,(de a macskák sem) ezért ezt levágom, majd a felsorolt fűszerekkel alaposan, kívül-belül megszórom.
szépen ül a pipi:) |
A sütőt előmelegítem 220 C fokra. (Persze előtte megnéztem, hogy befér-e majd a csirke állítva)
A kuglóf formát alufóliával kibéleltem, majd a befűszerezett csirkét ráültettem. Sajnos a lába nem fért bele, így ülő helyzetbe maradt, a hóna alá tettem egy-egy karika hagymát, majd olajjal meglocsoltam és az egészet alufóliába burkoltam.
A meleg sütőbe toltam és 60 percig rá sem néztem. Ezután a fóliát levettem és a bőrét szép pirosra, ropogósra sütöttem ez további 70 perc volt.
1 óra a fólia alatt, majd levettem a fóliát, akkor így néz ki:) |
újabb 1 óra, hogy készre süljön |
A zöldségköretet készen lehet kapni, így egy serpenyőbe olajat tettem (vajjal finomabb, de most az epém miatt nem használok vajat) erre szórtam a zöldségeket, bazsalikommal, sóval meghintettem és fedő alatt megpároltam, lehetőleg roppanósra, bár a padlizsán sosem fog roppanni és az van benne.:)
egy pici krumplit is sütöttem mellé |
Hát ennyi volt, talán még annyit, hogy a zöldségköretnél szeretem a rozmaringot is használni, de az sokkal intenzívebb mint a bazsalikom, és most egy kicsit gyengébb ízt szerettem volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése