2012. 05. 27.

PÁCOLT CSIRKEMELL CSÍKOK, ZÖLDSÉGGEL-SZILVÁVAL ÉS TÉSZTÁVAL

Egy könnyen emészthető étel következik, sok zöldséggel, szilvával, keleties fűszerezéssel. A csirke csíkokat a megszokott pácomba rakom, ezt sokszor használom, azután a különbséget mindig az jelenti, hogy végül milyen zöldségeket, esetleg gyümölcsöt pirítok mellé.

Készülhet wokban vagy egy nagyobb, serpenyőben, a lényeg, hogy magas hőmérsékleten pirítom és nem főzöm vagy párolom.





CSIRKEMELL CSÍKOK ZÖLDSÉGEKKEL-SZILVÁVAL:
Hozzávalók:
pirul a hús és a zöldségek, szép színesek
1 csomag wok tészta
1 db egész csirkemell
Pác:
olaj
szójaszósz
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 kis vöröshagyma reszelve
curry por
ujjnyi gyömbér reszelve
őrölt fehér bors
darált chili


70-80 dkg vegyes keleti zöldség keverék (sziámi)
5-6 db gomba
szójaszósz
őrölt fahéj
0,5 kg magozott szilva (fagyasztott is jó)
őrölt gyömbér
1 evőkanál méz (el is maradhat)
1 dl bor



Elkészítés: A páchoz valókat előző nap egy fedeles tálban összekeverem. A csirkemellet a csontról levágom és vékonyabb csíkokra vágom, beleforgatom a pácba, lefedem és beteszem a hűtőbe.

Másnap a wokban vagy a széles serpenyőben hirtelen megsütöm a pácból kiemelt csirkemell csíkokat, ezután a nagyobb darabokra vágott gomba következik, majd a sziámi zöldségkeverék.

Magas hőfokon pirítom együtt őket, majd szójaszósszal és egy dl borral felöntöm és fedő nélkül pirítom tovább. A szilva szemeket csíkokra vágom, végül ezeket is a keverékhez adom. Fűszerezem őrölt fahéjjal, mézzel, gyömbérrel végül egy kevés sóval. A szilvának nem kell sok pirítás, akkor jó, ha még egyben van és nem kunkorodik le a héjáról.

Végül a wok tésztát is belekeverem, 2 dl vizet öntök hozzá,  elkeverem és 3-4 perc alatt elkészül az étel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése