Rengeteg zöldséggel variálható.
A fűszerezése és a sok zöldség miatt, nagyon jó a gyomornak, könnyen emészthető. (Ez most fontos, mert tegnap éjjel megint epegörcsöm volt )
sertéshúsos piláf, zöldségekkel, gombával |
PILÁF SERTÉSHÚSSAL, ZÖLDSÉGEKKEL, GOMBÁVAL:
Hozzávalók:
40 dkg sertés tarja vékony csíkokra vágva
a rizs kivételével itt már minden benne van |
5 db gomba
3 db zsenge karalábé
5 db új sárgarépa
2 db új fehérrépa
4-5 szál újhagyma felkarikázva
4-5 gerezd fokhagyma reszelve
1 ujjnyi gyömbér reszelve
olaj
szójaszósz
durvára darált színes bors
kurkuma ízlés szerint
só
3 dl rizs
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben a hús csíkokat hirtelen megsütöm, ezután kevés vizet aláöntve, lefedem és puhára párolom.
Ez idő alatt a zöldségeket vékony csíkokra vágom, a gombát felszeletelem, a cukkinit szintén vékonyabb csíkokra vágom.
Fél óra múlva a hús már elfőtte a levét, ekkor hozzáadom a karalábét, répákat, gombát, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, meglocsolom szójaszósszal, sózom, borsozom, kurkumával meghintem, majd újból lefedem és hagyom párolódni a zöldségeket a hússal.
A rizst megmosom, lecsöpögtetem, majd 5-6 perc párolás után először a cukkinit adom hozzá, majd a rizst is a zöldségek után szórom, összekeverem, majd 2 pohár vizet öntök hozzá, lefedem és kis lángon készre párolom.
"Kérek még" íze volt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése