epres túrógombóc |
EPRES-TÚRÓGOMBÓC:
Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 db tojás
4 dl búzadara
1 evőkanál liszt
pici só
olaj
zsemlemorzsa
4 dl tejföl
kevés cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 db eper
Elkészítés: Előző nap bekeverem a hozzávalókból a túró gombócot, egy kicsivel több búzadarát keverek bele, különben szétfőnek a gombócok. Friss eperrel készítsük, mert már próbáltam fagyasztottal is és az nem lett ilyen szép:)
A zsemlemorzsát olajon, állandó kevergetés mellett megpirítom.
A tejfölt elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, ezzel locsolom majd a gombócok tetejét.
Sós vizet forralok egy lábosban, majd a túrógombócokba 1-1 szem epret nyomok, és a forró vízbe pottyantom, pár percig forralom, óvatosan, szűrőlapáttal kiszedem és megforgatom a pirított zsemlemorzsában.
Bőven meglocsolom a vaníliás cukros tejföllel, isteni finom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése