A végeredmény:
GRILLEZETT KACSAMELL ÉS MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK, TZATZIKI SALÁTÁVAL:
Hozzávalók:
pácolódnak a kacsamell szeletek |
Pác:
olívaolaj
reszelt fokhagyma
borskeverék durvára darált
bazsalikom
rozmaring
1-2 db karcsú padlizsán
1-2 db cukkini
só
Salátához:
1-2 db kígyóuborka
a saláta már besózva:) |
4 dl joghurt
só
kapor
cukor
1 citrom leve vagy almaecet
őrölt fehér bors
Elkészítés: Először a pácot készítem el egy fedeles üvegtálban,(bőven, mert a zöldségeket is ebben az olajban forgatom meg) majd ebbe teszem a felszeletelt és a zsíros résznél kockára bevagdalt kacsamell darabokat. lefedem és másnapig a hűtőbe teszem.
A cukkinit és a padlizsánt megmosom, ezt is felszeletelem 7-8 mm-es darabokra, majd besózom és egy tálcán szintén a hűtőbe teszem, felhasználásig. (Elég sütés előtt 1-2 órával előkészíteni)
padlizsán és cukkini szintén besózva:) |
rácsra kerültek |
itt még rozé, így nem szeretem:) |
Ez idő alatt a zöldségeket a pác-olajban megfürdetem, borskeverékkel meghintem , a hőmérsékletet közepesre állítom és a grillen pár perc alatt megsütöm.
olaj fürdőznek a cukkinik |
nyam nyam |
A salátához az uborkát megmosom, a héját levágom, majd nagyobb lyukú reszelőn, lereszelem egy üvegtálba. Sózom, reszelt fokhagymával ízesítem, kaprot keverek hozzá és állni hagyom, hogy levet eresszen.
20 perc után a kezemmel kinyomkodom a levét és hozzáadom a joghurtot, cukrot, borsot, citrom levét és összekeverem. Készen is van.
Hát nagyon jól esett és a kacsa melle, hogy a lényegre térjek, NEM VOLT KEMÉNY! Tehát ezentúl, ha könnyű, gyors ételt szeretnék,- de kacsát-, akkor majd így csinálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése