2012. 05. 31.

EPRES-TÚRÓGOMBÓC

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, de fantasztikusan finom desszert következik, olyan amivel még az egészen kezdők is biztosan elkápráztatják a vendégeiket:)


epres túrógombóc


EPRES-TÚRÓGOMBÓC:
Hozzávalók:


0,5 kg túró
4 db tojás
4 dl búzadara
1 evőkanál liszt
pici só


olaj
zsemlemorzsa


4 dl tejföl
kevés cukor
1 csomag vaníliás cukor


12 db eper


Elkészítés: Előző nap bekeverem a hozzávalókból a túró gombócot, egy kicsivel több búzadarát keverek bele, különben szétfőnek a gombócok. Friss eperrel készítsük, mert már próbáltam fagyasztottal is és az nem lett ilyen szép:)

A zsemlemorzsát olajon, állandó kevergetés mellett megpirítom.

A tejfölt elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, ezzel locsolom majd a gombócok tetejét.

Sós vizet forralok egy lábosban, majd a túrógombócokba 1-1 szem epret nyomok, és a forró vízbe pottyantom, pár percig forralom, óvatosan, szűrőlapáttal kiszedem és megforgatom  a pirított zsemlemorzsában.
Bőven meglocsolom a vaníliás cukros tejföllel, isteni finom:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése