RÁCSOS LINZER MÁKKAL:
Hozzávalók:
25 dkg ráma margarin
25 dkg darált mák
30-35 dkg finomliszt
30-35 dkg finomliszt
25 dkg cukor
2 db narancs reszelt héja
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál tejföl
1/2 cs.sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
pici só
A lekvár kivételével minden alapanyagot egy nagyobb tálban összekeverek kézzel majd egy fél órára hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 175 C fokra.
Egy 33 x 35 cm-es tepsit margarinnal kikenek.
Kiveszem a hűtőből a tésztát, egy darabot (kb. 1/4 részt) leválasztom, ezek lesznek a rácsok a tetején) és a többit belenyomkodom a tepsibe. Készítek neki egy pici peremet is, mert egy egész üveg lekvárral fogom leönteni, jobb ha nem sül az oldalához a lekvár.
A félretett darabból kisebb nudlikat sodrok, ezeket megpróbálom rács formában elrendezni a lekváron.
Hát, nem éppen mértani pontosság:))
Közelről a képen is látszik milyen sok finom lekvár van rajta!:)))) Nyammmmiiiiii
Betolom a sütőbe és legalább 40 percig sütöm.
Megsült. Csak teljes kihűlés után szeletelem fel, mert melegen morzsálódik és a levágott szélei hamarabb kiszáradnak.
Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nagyon könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése