A mostani sütim egy klasszikus süti tovább gondolt formája, kakaós linzer tészta
az alja és tojáshabos diós tölteléke
az alja és tojáshabos diós tölteléke
DIÓS HABOS LINZERTORTA ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL:
Hozzávalók 28 cm-es kerek tortaformához:
Tészta:
13 dkg cukor
25 dkg ráma margarin
35 dkg liszt
5 dkg holland kakaópor
só
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 marék mediterrán mix
1 marék aszalt szilva
450 ml lekvár (szilva)
3 db tojás
5 evőkanál cukor
10 dkg durvára tört dió
1 narancs reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
8 dkg margarin
1 evőkanál keményítő vagy liszt.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 3 kanál cukorral és egy pici sóval, kemény habbá verjük. A sárgájákat a dióval, cukrokkal, reszelt narancshéjjal, margarinnal jól összekeverjük, hozzáadjuk végül a keményítőt vagy lisztet majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. Félretesszük.
A hűtőből kivesszük a tésztát és 20 percig elősütjük. Még melegen a 450 ml lekvárt beleöntjük, szétkenjük egy kanállal. Erre a lekváros rétegre folyatjuk a diós habos tölteléket.
Visszatoljuk a sütőbe, visszavesszük a hőmérsékletet 165 C fokra és további fél órát sütjük.
Hagyjuk kihűlni, leszedjük a karimát róla és óvatosan felszeleteljük. Töredezik a teteje, de ez természetes.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése