Na, visszatérve az ebédre, a szűzpecsenyét nagyon szeretjük így ma palacsinta tésztában sütöm ki.
sós palacsintatésztában sült szűzérme, gombás-brokkolis rizzsel |
SZŰZÉRMÉK SÓS-FŰSZERES PALACSINTA TÉSZTÁBAN, GOMBÁS BROKKOLIS RIZZSEL:
Hozzávalók:
nem kell semmiből sem sok |
1 tojás
kevés tej
liszt, amennyit felvesz
durvára darált színes bors
só
3 gerezd fokhagyma reszelve
kevés szódabikarbóna
olaj
Köret:
3 dl rizs
8-10 szem gomba
25 dkg brokkoli
só
bors
olaj
Elkészítés: A tésztát egy tálban kikeverem, akkor jó az állaga, ha sűrűbb mint a palacsinta, de elég folyós, hogy belemártsuk a húst.
nem tudom, hogy látható-e a tészta sűrűsége |
A szűzpecsenyét megmosom, ha van vastagabb hártya, leszedem. 1 cm vastag ferde szeletekre vágom, amit fólia alatt kiklopfolok. Mindkét oldalukat megsózom.
Olajat hevítek egy serpenyőben , a húsból annyit amennyi a serpenyőben kényelmesen elfér belemerítek a tésztába és közepes lángon kisütöm.
Nagyobb lángon a tészta megsül, de a hús félig nyers marad!
A körethez a gombákat megpucolom, a brokkolit is és megmosom. A rizst is lemosom, lecsepegtetem. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben, ebbe először a rizst pirítom pár percig, majd a feldarabolt gombát és brokkolit is belekeverem, sózom, borsozom, pár percig keverem, majd 4,5 dl forró vizet öntök rá, lefedem és pár perc után a lángot is lekapcsolom alatta, magától elkészül. (elektromos főzőlapom van)
MEGLEPETÉS!:)
Ma a Guszti is főzött, csirkepörköltet combból és mellből, jó paradicsomosan, paprikásan, rengeteg hagymával, fokhagymával.
Mivel maradt egy kevés a sós palacsinta tésztából, mondtam Neki, hogy köretként használja fel a pörkölt mellé.
csirke java pörkölt |
sós-fűszeres palacsintán a csirke pörkölt |
Ilyen lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése