2012. 03. 11.

KACSAMELL NARANCCSAL, ALMÁVAL, GYÖMBÉRREL, MÉZZEL

Ünnepi étel következik, rendkívül ízletes, szépen tálalható, egyszerűen elkészíthető és a siker garantált.:)

Hízott kacsamellből csinálom, mert jobban szeretem mint azt a kis sovány, száraz, pecsenyekacsát.


Kacsamell naranccsal, almával, gyömbérrel, mézzel





KACSAMELL NARANCCSAL, ALMÁVAL, GYÖMBÉRREL ÉS MÉZZEL:
Hozzávalók:
elősütöm a húst


fejenként 1 db hízott kacsamell
1 db szép nagy narancs
1 db szép nagy alma
2 ujjnyi friss gyömbér
3 szál újhagyma
durvára darált színes bors
őrölt fahéj
1-1,5 dl vörösbor

2 evőkanál méz
pici kacsazsír


gyümölcs ágyra fektetem
Köret:
3 dl rizs
gomba
kukorica
újhagyma

bors


Elkészítés: A kacsamelleket megmosom és éles késsel a bőrét bevagdosom kockákra. Ezután egy serpenyőben pici kacsazsíron, először bőrével lefelé , nagy lángon pár perc alatt mindkét oldalát elősütöm. Amíg sülnek a mellek, addig egy tűzálló tálba vékonyra szelt megmosott narancs szeleteket, erre megpucolt, feldarabolt alma darabokat, megtisztított vékonyra vágott friss gyömbért és újhagymát teszek. Sózom és meghintem durvára darált borssal.

fahéjjal, sóval, borssal fűszerezem a húst, majd a vörösbort aláöntöm


Az elősütött kacsamelleket (így az ízek benne maradnak, de a nagyja zsírt kieresztette) egy tányérra szedem, megsózom és meghintem őrölt fahéjjal, majd durvára darált színes borssal és gyümölcs ágyra fektetem.

1 óra sütés után a fóliát levéve, így néz ki


Ráöntöm a vörösbort (de lehet víz vagy fehérbor is) majd alufóliával lefedem és 200 C fokosra előmelegített sütőben 60 percet sütöm.
a felesleges levét leszívtam, és a bőrét mézzel megkentem



Ezután a fóliát leveszem róla, a felesleges levet leszívom, majd a mézzel a bőrét bekenem és a lángot 180 C fokra visszavéve, addig sütöm, amíg ropogós, szép barna nem lesz a bőre.







Ekkor elzárom a lángot és hagyom a húst a sütőtálban 20 percet pihenni. Ezután szeletelem 7-8 mm vastagra.










Bármilyen köret illik hozzá, én most gombás, kukoricás párolt rizzsel tálaltam, ami úgy készült, hogy pici kacsazsíron az újhagymát, a gombát megpároltam, majd a megmosott rizst is hozzáadtam, sóval, borssal ízesítettem és egy kissé pirítottam. Ezután a rizs mennyisége 3 dl volt, ezért 4,5 dl forró vizet öntöttem rá, a lángot takarékra vettem, majd pár perc után elzártam, lefedve magától elkészült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése