2012. 03. 07.

ALMÁS-DIÓS-ZSERBÓ

Ildikó napra készült a következő süti. Olyan mint a hagyományos zserbó, csak az egyik réteg almatöltelék.
Rengeteg diót és házi baracklekvárt tettem bele, hogy minél finomabb és szaftosabb legyen, amit persze az alma is biztosít.:)
almás-diós zserbó






ALMÁS-DIÓS ZSERBÓ:
Hozzávalók:
először az alma kerül a tésztára
tészta:
60 dkg liszt
2 db tojás
35 dkg margarin
8 dkg cukor
pici só
1 dl tej
1 csomag száraz élesztő
fél csomag sütőpor


7,5 dl sárgabaracklekvár


30 dkg durvára darált dió
8 dkg cukor
őrölt fahéj


a következő tésztára 1 üveg lekvár és ..
1,5 kg alma
őrölt fahéj


Csokimáz:
15 evőkanál cukor
10 evőkanál kakaópor
20 dkg vaj (nem margarin!)
15 evőkanál víz


Díszítés:
grillázs mogyoró


Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.

...rengeteg dió


A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 felé választom. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenek vajjal és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakom a tepsibe.  Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintek őrölt fahéjjal.

a végén vastag csokimáz:)


Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabarack lekvárt kenek, majd a sok-sok diót, de kevés  cukrot, majd fahéjjal is megszórom egyenletesen.


Az egészet befedem a harmadik lappal és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra és a megkelt sütit betolva addig sütöm, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.



Ezután hagyom kihűlni, majd elkészítem a csokimázat és vastagon bevonom vele, ezt is hagyom rajta megszilárdulni.

Megjegyzés: Remélem mindenkinek ízlett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése