Rengeteg diót és házi baracklekvárt tettem bele, hogy minél finomabb és szaftosabb legyen, amit persze az alma is biztosít.:)
almás-diós zserbó |
ALMÁS-DIÓS ZSERBÓ:
Hozzávalók:
először az alma kerül a tésztára |
60 dkg liszt
2 db tojás
35 dkg margarin
8 dkg cukor
pici só
1 dl tej
1 csomag száraz élesztő
fél csomag sütőpor
7,5 dl sárgabaracklekvár
30 dkg durvára darált dió
8 dkg cukor
őrölt fahéj
a következő tésztára 1 üveg lekvár és .. |
őrölt fahéj
Csokimáz:
15 evőkanál cukor
10 evőkanál kakaópor
20 dkg vaj (nem margarin!)
15 evőkanál víz
Díszítés:
grillázs mogyoró
Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.
...rengeteg dió |
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 felé választom. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenek vajjal és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakom a tepsibe. Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintek őrölt fahéjjal.
a végén vastag csokimáz:) |
Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabarack lekvárt kenek, majd a sok-sok diót, de kevés cukrot, majd fahéjjal is megszórom egyenletesen.
Az egészet befedem a harmadik lappal és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra és a megkelt sütit betolva addig sütöm, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.
Ezután hagyom kihűlni, majd elkészítem a csokimázat és vastagon bevonom vele, ezt is hagyom rajta megszilárdulni.
Megjegyzés: Remélem mindenkinek ízlett:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése