ugye milyen szép |
Felül van a narancsos cukormáz, alul a citromos cukormáz |
RÉPATORTA ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS CITRUSOS MASCARPONE KRÉMMEL:
tömör ragacsos masszát lazítom a fehérje habbal |
tészta:
6 db tojás
1,5 dl olaj
5 evőkanál barna cukor vagy méz
25 dkg durvára tört dió
6 dkg mogyoró
30 dkg sárgarépa finomra reszelve
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
1 marék kandírozott narancshéj
10 dkg papaya kocka
20 dkg aszalt szilva
Krém:
25 dkg mascarpone sajtkrém
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
2 evőkanál porcukor
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1 alma finomra reszelve
fél csomag zselatin fix
tetejére:
18 + 18 dkg porcukor
1 citrom leve
fél narancs leve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 170 C fokra. A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájákhoz hozzáadom a barna cukrot, kikeverem, majd a többi hozzávalóval összekeverem, jó ragacsos tésztát kapok, lazítom a fehérjehabbal.
felvágva látszik, hogy milyen jó sok minden van benne:) |
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek, erre öntöm a ragacsos tésztát, majd elsimítom és 55 percet sütöm 170 C fokon.
Ezután hagyom kihűlni a tepsiben, majd a papírt lehúzom róla és tetszés szerint felvágom és töltöm az alábbi krémmel:
krémmel megkenve mind a 2 süti |
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Egy másik tálra rakom a mascarponét, a reszelt almát, a citromok héját és levét meg a fél csomag zselatin fixet és jól elkeverem, majd a tejszínhabot is hozzáadom.
Ma vettem apró színes gyöngyöket, ezt még frissen rászórom a süti tetejére.
ettem egy szeletet , ízorgia:) |
Megjegyzés:
A krémhez viszonylag kevés cukrot tettem, hogy kellemesen savanykás legyen. (ízlés szerint több cukrot is elbír)
A végeredmény: szép, finom, könnyen elkészíthető, kell ennél több?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése