Köretként szívesen ettem volna hozzá majonézes burgonyát, de nem volt itthon majonéz:-(
kolbásszal töltött karaj, zöldbab pöttyökkel |
KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ, ZÖLD CERUZABAB PÖTTYÖKKEL:
Hozzávalók:
karaj egészben
csabai szárazkolbász
5-6 szál zöld ceruzabab
5 gerezd fokhagyma
zsír
só
sertéssült fűszersó
Köret:
burgonya
zsír
petrezselyem
Elkészítés: A karajt középen felszúrom és a kolbászt belecsúsztatom. Éles, hegyes késsel körbe újabb lyukakat szúrok és mindegyikbe egy zöld ceruzababot tolok.
A húst ízlés szerint sózom, fűszerezem és ráreszelem a fokhagymát, az egészet zsírral bekenem és alufólia alatt 70 percet sütöm 200 C fokon, majd a fóliát szétbontva további 45-50 percet sütöm.
Amikor készen van, kiveszem és hagyom hűlni, mielőtt felszeletelem.
Köretként sós vízben főtt, zsíron átforgatott burgonyát tálalok, de bármilyen köret illik hozzá, akár hidegen vagy hidegtálon is pompás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése