2011. 12. 29.

MOSZKAUER , MOSZKVAI TEASÜTEMÉNY: A MEGENGEDHETŐ LUXUS



Mondanom sem kell, hogy imádom már gyerek korom óta. Már akkor is borzasztóan drága volt, és most is az, viszont ha otthon csináljuk, akkor  a sikerélmény mellett rengeteget spórolunk.

Kivételesen receptből dolgozom, mert ez egy konkrét süti, nem saját találmány:)

70 perc az elkészítési ideje 42 db - nak, ami nálam 3 tepsi volt. Ebben már a mosogatás és a fényképezés is benne van:) Nekem volt itthon kandírozott narancshéjam, de reszelt narancs héjjal is jó. Illetve van rózsavizem is,  még a bonbon készítéshez vettem, (használom lelkesen)  de nem szükséges ezért külön venni és Malibu helyett is jó a rumaroma.

Nagyon egyszerű, tényleg csak egy jó recept kell és EZ, AZ.

Az alapot Szamos Miklós cukrászmester oldalán olvastam, lényegében  az, egy kis változtatással:)

Moszkauer vagy moszkvai teasütemény


MOSZKAUER, MOSZKVAI TEASÜTEMÉNY:
Hozzávalók: 
ez kell hozzá
30 dkg durvára darált dió
15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj
20 dkg barna cukor
12 dkg vaj (nem margarin)
1 púpos evőkanál liszt
2 dl tejszín
2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat)
4 kupaknyi fehér rum
őrölt fahéj ízlés szerint
20 dkg étcsoki (pasztilla)
kevéske olaj




Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet.
durvára darált dió, narancshéj és őröl fahéj

A sütőt 170 C fokra bemelegítem.

Sütőpapírral bélelem a tepsiket és diónyi halmokat rakok egymástól 2 - 3 cm-es távolságra. Ezután a halmokat kanállal kiigazítom és egy kicsit el is lapítom. Ha gyorsan tudunk dolgozni nem kell vizezni a kanalat, ha már nagyon tapad, akkor vizezzük be.

170 C-os előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm, majd sütőpapírostul   az erkélyre teszem hűlni (így gyorsabb, mert elég hideg van).
sütés előtt

Amikor kisült akkor még puha a moszkauer, ezért tegyük sima helyre kihűlni.

Amíg az egyik sül, a másik hűl. A végén mindegyiket behozom, a hátlapjukat megkenem olvadt csokival, ami úgy készül, hogy az étcsokit kevés olajjal felolvasztom, de utána lehúzom a melegről, mert ha túl sokáig melegszik, akkor ikrás lesz.
sütés után

olvad a csoki
a talpukat csokival lekenem


Visszateszem a csokit megszáradni, majd tálcára rakosgatom és készen is van.

Na jó, menet közben 3 db-ot megettem:)










még mindig kenem

nyammmiiiii
a többi még az erkélyen hűl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése