Mondanom sem kell, hogy imádom már gyerek korom óta. Már akkor is borzasztóan drága volt, és most is az, viszont ha otthon csináljuk, akkor a sikerélmény mellett rengeteget spórolunk.
Kivételesen receptből dolgozom, mert ez egy konkrét süti, nem saját találmány:)
70 perc az elkészítési ideje 42 db - nak, ami nálam 3 tepsi volt. Ebben már a mosogatás és a fényképezés is benne van:) Nekem volt itthon kandírozott narancshéjam, de reszelt narancs héjjal is jó. Illetve van rózsavizem is, még a bonbon készítéshez vettem, (használom lelkesen) de nem szükséges ezért külön venni és Malibu helyett is jó a rumaroma.
Nagyon egyszerű, tényleg csak egy jó recept kell és EZ, AZ.
Az alapot Szamos Miklós cukrászmester oldalán olvastam, lényegében az, egy kis változtatással:)
Moszkauer vagy moszkvai teasütemény |
MOSZKAUER, MOSZKVAI TEASÜTEMÉNY:
Hozzávalók:
ez kell hozzá |
15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj
20 dkg barna cukor
12 dkg vaj (nem margarin)
1 púpos evőkanál liszt
2 dl tejszín
2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat)
4 kupaknyi fehér rum
őrölt fahéj ízlés szerint
20 dkg étcsoki (pasztilla)
kevéske olaj
Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet.
durvára darált dió, narancshéj és őröl fahéj |
A sütőt 170 C fokra bemelegítem.
Sütőpapírral bélelem a tepsiket és diónyi halmokat rakok egymástól 2 - 3 cm-es távolságra. Ezután a halmokat kanállal kiigazítom és egy kicsit el is lapítom. Ha gyorsan tudunk dolgozni nem kell vizezni a kanalat, ha már nagyon tapad, akkor vizezzük be.
170 C-os előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm, majd sütőpapírostul az erkélyre teszem hűlni (így gyorsabb, mert elég hideg van).
sütés előtt |
Amikor kisült akkor még puha a moszkauer, ezért tegyük sima helyre kihűlni.
Amíg az egyik sül, a másik hűl. A végén mindegyiket behozom, a hátlapjukat megkenem olvadt csokival, ami úgy készül, hogy az étcsokit kevés olajjal felolvasztom, de utána lehúzom a melegről, mert ha túl sokáig melegszik, akkor ikrás lesz.
sütés után |
olvad a csoki |
a talpukat csokival lekenem |
Visszateszem a csokit megszáradni, majd tálcára rakosgatom és készen is van.
Na jó, menet közben 3 db-ot megettem:)
még mindig kenem |
nyammmiiiii |
a többi még az erkélyen hűl |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése