A leveles tészta a Tante Fanny friss tésztája legyen, (ne valami fagyasztott), a dió friss legyen, és nem muszáj karajból készíteni, akár csirkemell vagy pulykamell is lehet.
A Tante Fanny tésztával nagyon elégedett vagyok, papíron megfelelően ki van nyújtva, csak kitekerem és már tölthető is és sütni a papírral együtt teszem be.
Mire a sütőbe tettem 1 óra telet el, ezután még 55 percig sütöttem és a felszeletelés előtt fél órát vártam vele, úgyhogy kb. 2,5 óra a elkészítési ideje.
a "húsbejgli" még hidegen is finom |
LEVELES TÉSZTÁBA GÖNGYÖLT KARAJ, DIÓS TÖLTELÉKKEL, VÖRÖS ÁFONYÁVAL ÉS MARCIPÁNNAL:
1 csomag friss leveles tészta(nyújtott)
5-6 szelet karaj
15 dkg durvára darált dió
15 szem szép dió
2 db tojás
8 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
1 db közepes méretű lila hagyma
olaj
liszt
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg marcipán kockára vágva
csak félig rakom a húst |
durvára darált színes bors
őrölt fahéj
koriander levél
só
Elkészítés: a hússzeleteket egészen vékonyra kiklopfolom, sózom, meghintem liszttel és kevés forró olajban gyorsan, csak kifehéredésig sütöm, hogy ne keményedjen meg. Tálra teszem amíg a tölteléket elkészítem.
feltekerés előtt |
Kenhető állagú legyen, ne túl híg.
Kitekerem a leveles tésztát és a kisült hússzeleteket a felén elrendezem, erre kenem a diós, fűszeres tölteléket, majd meghintem az aszalt áfonyával és a marcipán darabokkal.
A papírja segítségével összetekerem, és lehúzom róla a papírt, de az alján meghagyom.
tojással lekenve, dióval díszítve |
Amikor megsült, nem vágom fel azonnal, hanem legalább 20 percet várok vele és csak utána szeletelem.
Köretként bármit kínálhatunk, legjobb a legegyszerűbb illetve kompóttal vagy barackos öntettel fokozhatjuk az ízeket.
kisült, nemsokára szeletelem |
felszeletelve |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése