A hús előkészítése úgy történt, hogy a malacot fürdetés után levágtuk...... na jó nem is:)
bőrös sertéskaraj, hagymás burgonya |
BŐRÖS MALACKARAJ SÜTVE:
a zsír alatt befűszerezve állt 3 napot |
2-2,5 kg csontos, bőrős karaj
fél csomag sertéssült fűszerkeverék
25 dkg zsír
2 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
0,33 l Miller sör:)
Hagymás krumpli:
1 hagyma apróra vágva
1,5 kg héjában főtt krumpli apróra vágva
só
1:50 perc után lekerült a fólia róla |
Elkészítés:
A hús előkészítése:
Természetesen készen vett bőrös karajt megmosta, a bőrét szépen bekockázta, az egészet fél csomag sertéssült fűszerkeverékkel bedörgölte, majd 25 dkg sertés zsírral bekente, úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson. Így előkészítve , lefóliázva állt a hűtőbe 3 napot.
2:50 perc után lebarnulva:) |
2:10 percnél a hőmérsékletet visszavette 180 C fokra és tovább sütve összesen 2:50 percet. Az utolsó 10 percben infrát és légkeverést is kapcsolt, hogy a bőre ropogósabb legyen.
A tepsiből kivéve 15 percet pihentette, majd a csontról is lefejtette a húst.
a csontról is fejetve |
Vékony szeletekre vágva, a bőre alól a zsírt eltávolítva kerültek a hús és ropogós bőr darabok a tányérra, a hagymás krumplival és hagyományos uborkasalátával.
G. munka közben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése