Az étel nagyon ízletes a sok finom hozzávaló miatt, elkészítése egyszerű és 1 óra alatt elkészül.
Budapesti tokány |
SERTÉS TOKÁNY BUDAPEST MÓDRA:
hozzávalók |
50-60 dkg tarja
40 dkg gomba
40 dkg zöldborsó
30 dkg máj (csirke)
1,5 fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
olaj
só
őrölt bors
majoránna
őrölt kömény
0,5 dl víz
a hús ilyen vékonyra vágom |
pirospaprika
5 db csemege uborka
hintésnyi keményítő
Elkészítés: Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarja szeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom. kb. 5-6 perc. A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.
a májat külön serpenyőben sütöm meg |
végül a tejföl és az uborka is belekerül |
Petrezselymes burgonyával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése