2012. 09. 08.

SERTÉSTARJA ZÖLDBORSÓVAL, MÁJJAL, GOMBÁVAL AZAZ TOKÁNY BUDAPEST MÓDRA

Tokány, mert hosszúkásra vágom a hús szeleteket, Budapest módra, mert van benne gomba, máj, zöldborsó és persze hús.

Az étel nagyon ízletes a sok finom hozzávaló miatt, elkészítése egyszerű és 1 óra alatt elkészül.

Budapesti tokány


SERTÉS TOKÁNY BUDAPEST MÓDRA:
hozzávalók
Hozzávalók:

50-60 dkg tarja
40 dkg gomba
40 dkg zöldborsó
30 dkg máj (csirke)
1,5 fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
olaj

őrölt bors
majoránna
őrölt kömény
0,5 dl víz
a hús ilyen vékonyra vágom
1 dl tejföl
pirospaprika
5 db csemege uborka
hintésnyi keményítő
Köret:  burgonya,  petrezselyem, só, olaj

Elkészítés: Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarja szeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom. kb. 5-6 perc. A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.


A májat kevés olajon egy külön edényben sütöm meg.

a májat külön serpenyőben sütöm meg
Amikor a hús és a többi megpuhul, fűszerezem pirospaprikával, belekeverem a megsült májat. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem és további 7-8 percet forralom lassú tűznél. Ha hígabb maradt a szaftja egy kevés keményítőt hintek rá, elkeverem és besűrítem.

végül a tejföl és az uborka is belekerül


Petrezselymes burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése