gombapörkölt zöldborsóval és tojásos nokedlivel |
Hozzávalók:
a tojásos nokedli magában is fincsi |
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
majoránna
őrölt bors
fűszerpaprika
só
2 dl tejföl
kevés keményítő a sűrítéshez
Köret: tojásos nokedli
30 dkg finomliszt
3 tojás a tésztába
3-4 tojás a nokedlire
só
olaj
Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. A megpucolt és felszeletelt gombát belekeverem, hozzáadom a zöldborsót és sózom, fűszerezem, majd fedő alatt puhára párolom.
Tejföllel gazdagítom, ha túl híg lenne akkor egy kevés keményítővel besűrítem.
Tojásos nokedlivel tálalom, nekem nagyon ízlett, egyszerű volt, de ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése