2012. 09. 14.

GOMBAPÖRKÖLT ZÖLDBORSÓVAL ÉS TOJÁSOS NOKEDLIVEL

A gomba és zöldborsó párosítás egy igazán nyerő ízkombinációt eredményez, húsokkal is kiváló, de hús nélkül is tökéletes és még tejföllel is gazdagítható.

gombapörkölt zöldborsóval és tojásos nokedlivel
GOMBAPÖRKÖLT ZÖLDBORSÓVAL, TOJÁSOS NOKEDLIVEL:
Hozzávalók:

a tojásos nokedli magában is fincsi
40 dkg zöldborsó
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
majoránna
őrölt bors
fűszerpaprika

2 dl tejföl
kevés keményítő a sűrítéshez

Köret: tojásos nokedli
30 dkg finomliszt
3 tojás a tésztába
3-4 tojás a nokedlire

olaj

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. A megpucolt és felszeletelt gombát belekeverem, hozzáadom a zöldborsót és sózom, fűszerezem, majd fedő alatt puhára párolom.



Tejföllel gazdagítom, ha túl híg lenne akkor egy kevés keményítővel besűrítem.

Tojásos nokedlivel tálalom, nekem nagyon ízlett, egyszerű volt, de ízletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése