2012. 06. 21.

FŰSZERES-HIDEG ANANÁSZLEVES

Dőlnek a napi meleg rekordok. Ilyenkor alig van étvágya az embernek, de a hideg és gyümölcsös azért jól esik.


Éppen ezért most egy egzotikus gyümölcsleves következik, fél óra alatt megvan, sőt én ennyi idő alatt még jégen ki is hűtöttem.

Szerencsére a hűtőszekrény elég hamar csinál egy közepes vödörnyi jeget, amit sokszor használok a sütemény  krémek vagy ilyen gyümölcslevesek gyors lehűtésére.


hideg-fűszeres ananászleves


FŰSZERES-HIDEG ANANÁSZLEVES:
hozzávalók
Hozzávalók:


1 db szép friss ananász
1 db nagyobb citrom
4 db kardamom mag kikapart belseje
2 evőkanál gyümölcs cukor (fruktóz)
(kristálycukor is jó)
őrölt fahéj ízlés szerint
2 dl tejszín
fél csomag tejszínízű pudingpor
(vaníliás is jó)
díszítéshez:
citromfű levélke


Elkészítés: Az ananászt megpucolom, majd a középső torzsa részéről levágom.




Apró kocákra vágom és egy nagyobb edényben a cukorral és a fűszerekkel karamellizálni kezdem. (nem kell alá semmi, mert az ananász kellő mennyiségű levet ereszt)





Ezután felöntöm 1,8 l vízzel, belefacsarom a citrom levét és még a lemosott héját is beledobom.




A tejszínt elkeverem a fél csomag pudingporral és amikor már kezdene felforrni, akkor belekeverem és hagyom, hogy felforrjon.




A mosogatóba hideg vizet folyatok, ebbe szórom a jeget és gyorsan lehűtöm. Így hamar megvan és lehet tálalni, citromfű levélkével díszítem a tányérokon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése